štvrtok 7. januára 2016

,,Neplač, keď sa tvoje sny rozbíjajú na črepy! Veď črepy prinášajú šťastie.” J. Lennon



Pre každého z nás je dôležité snívať, vytvárať si svoje vlastné sny.
Keď sníva dieťa, tak jeho sny nie sú až také reálne, ako keď sníva dospelý človek. Ale už v detstve si vytvárame základy svojich snov, no postupne si ich dotvárame v dospelosti. Lenže nie všetky sny v našom živote sa skončia podľa našich očakávaní,  keď  chceme dostať niečo, čo si moc želáme a nestane sa tak. To, že to nedostaneme hneď ako o tom snívame nám môže v budúcnosti priniesť oveľa väčšie potešenie, ako by sme si mohli kedy predstaviť.
Každý má rozdielne veľa snov. Ten kto má jeden jediný sen už od detstva a tento sen sa mu rozplynie, tak pociťuje väčšie sklamanie ako ten, ktorý má oveľa viac snov. Keď má človek viac snov a jeden z nich mu nevyjde, nepociťuje až také veľké sklamanie, pretože má nádej, že ostatné sny sa mu splnia. Každý z nás má aj iné sny. Dospelí majú iné ako deti, deti iné ako starí ľudia. Dospelí snívajú o zdraví sebe a celej jeho rodiny, dobre platenej robote, dovolenke....
Deti majú zase iné sny, napr. aby mali dobré hry, kamošov hračky....Keď im to nevyjde, tak sa hnevajú, ale nepremýšľajú nad tým, že to možno bolo na niečo dobré a nerozmýšľajú ani nad tým, že to mohol byť trebárs osud nemať to hneď. Keď niekto stratí svoj sen, možno celoživotný, tak ho to dlhšiu dobu mrzí, ale po čase zistí, že aj to bolo na niečo dobré a ďalej pokračuje svojou životnou cestou a popri tom si vytvára ďalšie , možno o niečo lepšie sny. Jedno staré príslovie hovorí: ,,Všetko zlé, je na niečo dobré!” , tak ak stratíme nejaký sen , tak nezúfajme a vytvárajme si ďalšie nové sny. 
Rozplynutie sna by som prirovnala ku krásnej farebnej dúhe. Určite sa pýtate prečo práve k dúhe? K dúhe práve preto, pretože dúha sa vždy objaví, ale po chvíli sa zase stratí, rozplynie sa. Vždy, keď sa rozplynie tak sme smutní, pýtame sa prečo nemohla byť ešte chvíľu, prečo sme ju videli len takú krátku dobu. Ale vždy máme nádej, že sa krásna farebná dúha objaví zas a určite bude krajšia, bude v novom šate. S našimi snami je to podobné. Vždy máme nejaký sen, ktorý sa nám rozplynie. Vždy sme z toho smutní, ale po čase si uvedomíme, že máme na nádej na oveľa krajšie sny a hlavne splniteľné sny.
Preto, ak sa nám nejaký sen rozplynie na črepy tak rýchlo ako dúha, tak sa postavme so vztýčenou hlavou a pokračujme ďalej, však sa hovorí, že črepy prinášajú šťastie.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára