nedeľa 27. marca 2016

Prečo sú všetci tí "iní" takí rovnakí?

Hovorí sa, že každý človek je iný ale...
Ale väčšina sa správa rovnako len preto, aby nejakým spôsobom zapadli do spoločnosti, aby mali pocit, že niekam patria. Nechcú, aby niekto o nich vedel, akí sú, lebo sa toho boja.

Všade sa nájdu ľudia, ktorí o sebe hovoria., že sú iní a pritom sa správajú úplne rovnako. Sú však aj takí, ktorí sa skutočne nesprávajú ako ostatní, ale bohužiaľ opäť sa z týchto ľudí stáva ďalšia, možno menšia skupina ľudí, ktorá sa medzi sebou opäť správa rovnako. Pritom hrdo vyhlasujú aký sú "iní". Áno, možno majú pravdu v tom, že sú iní ako väčšina ľudí, ale stále sa tým nelíšia v podstate slova "iní". Lebo iný v jednotnom čísle môže byť len jeden človek nie skupina ľudí.

Ľudia majú totižto akúsi potrebu vždy sa dávať do svoriek ako zvieratá a keď sa niekto nájde, kto s ich názorom nesúhlasí, skrátka ho odvrhnú. Rovnako ako tie zvieratá. Česť jedincom, ktorých rešpektujú a pritom sa neprispôsobujú!

O čo by bolo ľuďom lepšie, keby boli sami sebou? Úprimne o nič, lebo predsudky sú nezmazateľná súčasť ľudstva. Ale o čo im je lepšie takto? Každý si musí nájsť svoju vlastnú cestu...

A na záver jeden citát:


“Každý východ slnka so sebou prináša nové možnosti pre tých, ktorí nestrácajú vieru v seba samých a kráčajú s hlavou hore. Nikdy nikto nevidel kohúta so sklonenou hlavou.” – Alfonzo Newton Benn



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára