streda 10. februára 2016

 "Daj každému dňu príležitosť, aby sa mohol stať tým najkrajším dňom v tvojom živote." (Twain)

Každý to pozná - ráno vstanete, oblečiete sa a dúfate, že dnes nestretnete moc ľudí. Vaša nálada je otrasná, s rodinou sa pohádate, ešte než vyjdete z domu, a nemôžete sa dočkať, až tento zlý vtip skončí. 
A asi v tomto duchu strávite celý váš deň. Zamračení a protivní. 
Kto by sa vám čudoval? Zlé dni pozná predsa každý. 

Poďme sa ale vrátiť k tomu okamihu prebudenia. Práve v tejto chvíli totiž nemilosrdne odsúdite celý úbohý deň, ktorý by mohol byť rovnako krásny ako všetky ostatné. 
Myslite na to, koľko ľudí toto ráno ani neprežije, a pre vás by malo byť zlé? Dajte mu šancu. Je predsa to najväčšie šťastie prebudiť sa ráno vo svojej izbe a v kuchyni stretnúť zvyšok rodiny, ktorá je zdravá a spokojná.

Keď vás niekto pozve na koncert, bolo by nevďačné neísť a neskúsiť nepodarený večer naplniť spomienkami, nech už budú akékoľvek.                   Mali by sme mať neustále na pamäti, že každý deň môže byť ten najkrajší. Najlepší deň vášho života. Myslím, že hlavné je nikdy to nevzdať.  Ak sa rozídete s partnerom,  zavolajte kamarátom a spoločne sa napríklad len pozrite na film. Alebo ak ste osamelí,  pustite si romantickú komédiu a zjedzte poriadnu porciu zmrzliny. Za normálnych okolností budete mať z takej kalorické bomby výčitky, ale teraz na niečom tak banálnom vôbec nezáleží ... No nie je to skvelé?

Alebo ste práve dostali už tretíkrát vynadané od šéfa, nevešajte hlavu, na zlom dni je nádherné to, že ho môžete napraviť. 
Zájdite niekam večer na zábavu, spoznajte nových ľudí a poriadne sa smejte. Na starostiach nezáleží, na živote ale áno. Chcem tým teda povedať, že dni nie sú stratené hneď na začiatku. 
Končí predsa, až keď vám digitálne hodinky pípnutím ohlásia polnoc. 
A ak aj tak tento deň zničil vaše ilúzie o šťastnom živote, presne za jednu sekundu to môžete skúsiť znova, a s rovnakou chuťou ako všetky dni predtým.


Dôležité len je dať tomu šancu. Pretože keď dáte facku vášmu zamestnávateľovi, nabúrate cudzie auto, doma deti a nakoniec sa rozplačete v posteli, deň stále ešte neskončí. 
A nakoniec, nikde nie je povedané, že pekné veci sa dejú len v pekné dni ...


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára