sobota 15. augusta 2015



 "Láska nie je obchodníkom, ktorý chce dostať naspäť svoje investície."
            Vytvoriť plán, zhromaždiť základný kapitál a neposledným krokom ako začať je vybrať si predmet podnikania. Každý správny podnikateľ v uvažovaní o predmete podnikania musí urobiť prieskum trhu. V rozbehu podniku treba myslieť i na zisky, vrátenie investície, jednoducho financie.
         Veľakrát pred Vami stoja nekompromisní, rozhodní a rázni „biznismeni„.  Je však Love company, iná spoločnosť?!
      
             Láska ako obchodník si vyberie svoju obeť, avšak spoločníka sa nepýta či budú spolu obchodovať, proste obchod uzatvára sama. Zmluvu podpíše a pravidlá si tiež určuje ona. Je to špecifická spoločnosť, hlavným cieľom podnikania je milovať avšak ona nedáva vklady iba hľadá činitele, ktorými sa dopracuje až do finále. Má ale i spoločné znaky s tradičným podnikaním. Je nekompromisná, nedáva na výber, nemáš šancu brániť sa. Je rozhodná, mocná a pritom všetkom akoby to nestačilo, ľudský mozog i srdce odzbrojuje krásou.

               Veľakrát sa stretáva s reklamáciou, ale na súde by nik neobstál. Zmluvy podpisuje perom činiteľov a tí sa zaväzujú k tomu, že budú šťastní. I túto spoločnosť prekvapujúco trápi konkurencia. Sila zvyku, tú však ľudia, činitelia, podpisujú dobrovoľne perom v svojej mysli. No ako to už býva musí vynaložiť úsilie i financie na prilákanie zákazníkov. Nevedia však, že Adidas s tromi a zo štyrmi pásikmi je rozdiel. Vkladajú do nej ilúzie, nádeje, sny a mnohokrát i srdce. Vtedy sa s pomyslenej lásky, sily zvyku, stáva tvrdý obchodník a svoje vklady chce naspäť. Láska, tá skutočná je však iná, nežiada nič len uvedomiť si, že činiteľ – človek dostáva vlastne dar – milovať v každom smere - materinská láska, láska kamarátska, láska ženy a muža je úžasná. Neplatí sa za ňu, lebo jej hodnota je nevyčísliteľná.

                 Naučme sa nebrániť citom, len ich správne použiť. Nie láska je obchodník to MY sa s ňou snažíme obchodovať. Snažíme sa dokázať nemožné, naučiť srdce vyberať. Sme nenapraviteľní, lebo nič iné nevieme len sa sťažovať a ktorý podnikateľ, ak má to čo chcú všetci to bude rozdávať ? Hlúpa láska a čo z toho má ? Mohli by sme na kilá vážiť nadávky, na moria rátať slzy, veľakrát sa ocitne v černote svetla.

                 Žiada len prijať a milovať a to všetko pre šťastie nás, ľudí, lebo nedokážeme jej výber akceptovať.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára