pondelok 7. septembra 2015

Čo dáš, to dostaneš

V dnešnej dobe, dobe ktorú žijeme sa nič nedáva zadarmo.Za všetko sa v živote platí. Ale ja v tejto úvahe nebudem brať na vedomie veci predané alebo kúpené za peniaze. V tejto úvahe sa budem zamýšľať nad vecami, ktoré sú v živote najdôležitejšie: láska, vzdelanie, vzťah s ľuďmi okolo seba, partner/-ká. Keď chcem v živote niečo dosiahnuť, treba si to vydrieť. Ak si chcem v živote nájsť partnera alebo partnerku, naučím sa tolerancie a kompromisom. Ak chcem mať dobré vzdelanie, nezostáva mi nič iné, len sa učiť a tvrdo na sebe makať. Keď chcem byť milovaná, musím aj ja milovať druhých. Inak to nejde. Keď chcem mať dobré vzťahy s ľuďmi, tak to dosiahnem tak, že budem druhých rešpektovať. Musím vedieť odpustiť. Lebo vzťah tvoria vždy dvaja ľudia a nie len jeden. Často krát ľudia hovoria, že ich vzťah stroskotal kvôli tomu druhému. Ale ja tomu neverím. Vždy majú podiel na tom obaja navzájom. Keď budeš na sebe tvrdo pracovať, niekto Ti určite podá pomocnú ruku.

A za každý dosiahnutý úspech im poďakuj, lebo v tom majú určitý podiel. Nikdy sa  k nim nechovaj zle a nezabúdaj, kto stál pri tvojom zrode, kto Ti pomohol, lebo nikdy nevieš, kedy ich ešte budeš potrebovať. Tu môžeme použiť aj citát: "Nerob druhým to, čo nechceš, aby druhí robili tebe. Alebo: "Rob druhým iba to, čo chceš, aby druhí robili tebe."Môžete si vybrať. Ľudia na tomto svete by sa vôbec nemuseli cítiť opustení, menejcenní. Nemuseli by byť niektorí ľudia smutní, nadávajúci na všetko, čo vidia. Stačilo by tak málo. Len sa s tým druhým človekom porozprávať, pohladiť, podať mu pomocnú ruku, keď bude treba. Ale nie, dnes každý myslí len na seba, na svoje šťastie a len na to, aby sa práve on mal najlepšie. To je veľmi smutné. Nemusel by byť v dnešnej dobe ani nikto odstrkovaný, ale my si všetci všímame na druhých len vonkajšok. Keď niekto nenosí moderné veci, už aj sa mu všetci smejú. Ale toto by vôbec nemuselo byť. Nehľaďme na vonkajšok. Dá sa to. A ako som si všimla, v poslednej dobe takých ľudí je veľmi málo. Už teraz žijeme v špinavom svete, ale v akom svete to budeme žiť o 20 rokov týmto sa musí niečo robiť, lebo to prerastie do ešte väčšieho problému.

A potom už bude neskoro. Ľudia hovoria, že tento problém sa ich netýka, ČOŽE????A koho potom??Týka sa nás to všetkých, koľko nás tu je na tejto planéte. Ale bojíme sa potlačiť rasistov, nacistov, skínov. Ale oni si robia čo chcú!!!Oni chcú ďalšiu vojnu a ak to bude takto ďalej pokračovať, tá vojna skutočne bude. Ale nepochopím jednu vec: na svete už bolo množstvo vojen, ale predsa len, tie naj hroznejšie boli 1. a 2. svetová vojna. Ľudstvo sa ani po týchto najkrvavejších vojnách nepoučilo. Aj napriek tomu, že zahynulo milióny ľudí. Ľudstvo sa nepoučilo a stále sa ženieme bližšie k vojne. A my sa len prizeráme, ako najmocnejší páni tohto sveta si robia, čo chcú. Ale neviem, či táto moja úvaha niekomu ukáže ten správny smer, dúfam, že áno.

Ale všade na svete platí a je to neporušiteľné: "ČO DÁŠ, TO DOSTANEŠ."



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára