piatok 25. septembra 2015


Pozitívne myslenie

Každý človek je len vtedy zdravý, veselý a šťastný, keď je jeho telo i myseľ v harmonickej rovnováhe. Ak u niekoho prevláda negatívne myslenie, môžu sa zakrátko objaviť choroby a depresie.
 Nesprávnymi myšlienkami trestáme sami seba. Zmocňuje sa nás nervozita, svaly sú príliš napäté, stúpa krvný tlak.
 V dôsledku toho nás začne bolieť hlava, trpíme zlou náladou, nespavosťou a okrem toho vädneme a starneme. Negatívne myslenie a vnútorná disharmónia sú základom pre choroby a rany osudu. 
Mali by sme mať na pamäti, že myslenie, či už pozitívne alebo negatívne, má tendenciu odraziť sa na kvalite nášho života. 
Myšlienky majú neuveriteľnú energiu.
 Myšlienky môžu človeka nielen zničiť, ale ho aj pozdvihnúť, dať mu krídla a vyniesť ho do pozoruhodných výšin. Majú tú moc, uvoľniť v atómoch tie najjemnejšie vibrácie, ktoré sa stále spevňujú, až sa stanú realitou.                                                                             
Čím viac sa budeme snažiť vpustiť do nášho života pozitívne vibrácie, tým viac prispejeme k zakotveniu dobrých vecí a šťastných chvíľ v našom všednom živote. 
Spokojní a optimistickí ľudia vlastnia tú najsilnejšiu imunitu proti chorobám a duševným chorobám. Pozitívny životný postoj je najspoľahlivejšia pomoc pre šťastný a spokojný život. 
V každom živote sa vyskytnú situácie, ktoré človek vníma ako náročné a myslí si, že ich nezvládne. Ako má pozitívne myslieť, keď na neho padá jeden problém za druhým. Nemá zmysel rezignovať a vopchať hlavu do piesku.
 Negatívnymi myšlienkami si šťastie späť neprivoláme. 
Najlepšie si v ťažkej chvíli pomôžeme tým, že zachováme pokoj.

 Z každej situácie sa nájde východisko. Správajme sa tak, ako by sme náš vytúžený cieľ už dosiahli, i keď problém ešte nie je vyriešený.

Stane sa z nás človek, ktorý zoberie osud do vlastných rúk a svoj život si pozitívnym myslením postupne a cieľavedome pretvorí na „prechádzku rajskou záhradou“.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára