streda 23. decembra 2015

Je všetko možné?

                Hovorí sa, že každý zdravý človek disponuje piatimi zmyslami, ktorými vníma svet okolo seba. 
To je asi pravda, ale ktorým zmyslom vníma človek čas a priestor? A ešte zaujímavejšia otázka je, či existuje vo svete niečo, o čom človek nevie pretože to nie je schopný spoznať žiadnym svojim zmyslom.
 Keď sa povie: "To nie je možné, lebo veda pre to neposkytla žiaden dôkaz.", znamená to naozaj, že to nie je možné? Nemôže existovať vo svete niečo, čo veda nie je schopná skúmať pretože na to nie je prispôsobená, podobne ako naše zmysly? Veda dokáže skúmať iba veci, ktoré sa buď pravidelne opakujú, alebo ktorých priebeh je možné umelo vyvolať a merať v laboratóriu. 
Bolo by hlúpe myslieť si, že sa nikdy nestalo niečo, čo sa pravidelne neopakuje a zároveň to nie je možné skúmať v laboratóriu. Z toho by mohlo vyplývať, že horoskopy, numerológia, špiritizmus a iné pseudovedy, môžu byť pravdivé, napriek tomu, že naše zmysly ani veda o tom neposkytuje, žiadne dôkazy. 
Našťastie človek nedisponuje len zmyslami, ale aj rozumom, ktorý pravdivosť týchto nezmyslov vylučuje. Všetko je možné, ale nie všetko je rozumné. No ešte jedna otázka sa mi natíska, kam všetci tí ľudia spejú? Kam smejeme mi?


Myslím, že to je hádam jasné. Ľudstvo nekráča nikam inak, jedine do záhuby. Sami si ničíme svet. Vypúšťame blbosti do ovzdušia, ničíme si ozónovú vrstvu a tak sú ozónové diery. 
Na našu Zem vstupuje veľa škodlivých lúčov zo slnka a naša planéta sa výrazne otepľuje. o takých 30 rokov tu bude taká vysoká teplota, že sa začnú topiť ľadovce, výška vodu výrazne stúpne a zaplavý niektoré pevniny. 
Kto si za to môže? No jedine my. 
Ľudia kráčajú s davom, s davom hlupákov. Táto generácia tínedžerov je zničená. Nemajú žiadny cieľ, žiadne záľuby, nič. Potulujú sa týmto svetom, počúvajú rady hlupákov a myslia si, že sú cool. Môj osobný názor je, že je to iba banda strojov. Ľudia, ktorí nemajú odvahu vykročiť z davu a pokúsiť sa pohnúť týmto svetom. Všetci sa zameriavajú na krásu. A pritom každá krása raz pominie. 
Buďme uvedomelí a začnime hýbať týmto svetom správnym smerom. Vyjdime preč z pekla a zažime nebo.

Nájdite si niečo, v čo veríte, a bojujte za to . Aj v dnešnej dobe. Zvlášť v dnešnej dobe! Vstaňte, vybehnite, osloboďte sa. 
Nenechajte život, nech vás ťahá, radšej ho dotlačte tam, kam chcete vy sami (je to predsa váš vozík). Ste predsa lepší, než si myslíte, a zároveň horší, než ešte dokážete byť. 
Prestaňte si robiť srandu z , a efektívne využívajte ten čas, o ktorom si raz myslíte, že ho máte ešte tak veľa, a inokedy netušíte, kam sa vám stratil.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára