pondelok 8. februára 2016

Život je pes, ale žiť je psina.

Každý vo svojom živote prejde nevšednými situáciami. 
Okamihy, kedy je šťastný a život mu ubieha, ani nevie ako. Naopak prichádzajú dni, keď je človek nešťastný a trpí, čas sa vlečie a neubieha. 
Človek je zdrvený, ale život ide neúprosne ďalej. Nezastaví sa kvôli jednému jedincovi. Nezaujíma ho, ako mu je, či je šťastný alebo smutný. Človek si vo svojom živote prejde perný chvíľkami. 

Sú okamihy, ktoré sa nezabúdajú. Človek si na ne spomenie, zahreje ho pri srdci, vyčarí sa mu úsmev na tvári. Tieto chvíle zostávajú uzavreté v srdci, kam môžete kedykoľvek zavítať a vytiahnuť ich na svetlo. Väčšinou to bývajú spomienky na osobu, ktorá vám je blízka. Či už spomienka na priateľov, ktorí vám pomohli, keď vám bolo najhoršie, či na priateľov, ktorí vás rozosmejú, pobavia a sú proste s vami. 
Alebo na chvíle, kedy ste šťastní v objatí človeka, ktorého máte radi. Aj keby to bolo len raz a nikdy by sa to nemalo opakovať. Pamätáte si každý detail a vybaví sa vám všetko. Sú to chvíle šťastie, ktoré musíte vychutnať plnými dúškami a do posledného dychu.

Život je ako všetko okolo, drží rovnováhu, kde je dobro, musí byť aj zlo. To platí aj pre život - šťastné chvíle vyvažujú aj nešťastné situácie. Ako by sa k vám obrátilo šťastie chrbtom. Nič vám nevychádza. Pripadáte si sami a opustení, nič sa vám nedarí. Rovnako tak ako máte priatelia, máte aj nejakého nepriateľa, ktorý zaútočí, keď to najmenej čakáte.                V okamihu, kedy by mal podržať, Podkopne Vám nohy. Najviac bolí zrada. Dáte niekomu dôveru a on to využije, aby vás pokoril. Sú to chvíle, ktoré vás poučí. Ste náhle múdrejší.    A ak ste chytrí, už sa to nikdy neopakuje, ale kto je neomylný?

Človek má aj chvíle, ktoré by najradšej vymazal zo svojho života. Zabudol na ne a nikdy ich nevytiahol na svetlo. Ale oni sa vracajú ako výčitky svedomia a bodajú ako tisíce ihiel. 

"... Keby som urobila toto, nikdy by sa to nestalo. Mohla som tomu zabrániť. Je to moja vina ..." Útočia bez ohlásenia a bojujú proti vám do posledného dychu. Je len na vás, či sa im poddáte.


Nikto predsa nepovedal, že život je jednoduchý ako pierko. Človek je raz hore a druhýkrát dole. Nemôžete byť nikdy stále šťastná, nejde to. 
Vždy sa nájde nejaký ten žiarlivec, ktorý vám vaše šťastie prekazí. A ani nemôžete byť stále nešťastní, to by neexistovala žiadna spravodlivosť. 
Vždy sa nájde niekto, kto podá pomocnú ruku a pomôže vám.

Je to priateľ, vážte si ho. Je ich veľmi málo. Žite tak, ako by bol každý deň váš posledný. Využite každého okamihu tak, ako by ste si priali. 
Povedzte všetko, čo máte na srdci, mohlo by sa stať, že až nájdete odvahu to povedať, nebude už komu, alebo bude príliš neskoro. Život je krátky, tak ho nenechajte, nech si s vami pohráva, ale pomôžte si trochu sami. 
Niekedy stačí chcieť a nič nie je nemožné.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára