sobota 16. mája 2015

,,Hudba je rečou pre tento svet, práve ona je jazykom zrozumiteľným tam, kde už zrozumiteľnosť neočakávame. Práve ona je objaviteľkou schopností, ktoré sme už zabudli."Johannes Leppicgh

Ďalej pokračujem vyjadrením toho, čo pre mňa hudba znamená, čo vyjadruje, v čom nás ovplyvňuje, čo nám dáva, čo tým získame a čo v nás prebúdza. Pre mňa osobne je hudba útočiskom proti myšlienkam na reálne životné problémy. 
Dáva voľnosť mojej fantázii a ak má atmosféru môjho aktuálneho rozpoloženia, napĺňa ma radosťou. Je teda súčasťou môjho každodenného života, dokonca sa dá povedať, že je jeho nevyhnutnou súčasťou.
Hudba ovplyvňuje môj pohľad na svet a  texty majú vo väčšine prípadov pre mňa veľký význam.
Dovolím si teda tvrdiť, že aj napriek tomu, že sa hudbou neživím, neviem ju komponovať a dokonca ani poriadne hrať na hudobnom nástroji, stala sa mojím životom a bude pravidelne prenikať mojimi ušami až do konca môjho života.
Na otázku prečo počúvame hudbu, by nevedel asi nikto z nás odpovedať. Samozrejme že nejaké dohady kolujú v našich dušiach. Pri hudbe môžeme relaxovať, odreagovať sa, nechať si „ rozprúdiť“ krv v žilách, pomáha nám upokojiť sa a prípadne aj rozhnevať sa...
Hudba, to sú slová vychádzajúce z nášho srdca. Je to evidentne niečo krásne, čo stále ovplyvňuje náš život. Hudba nás oslobodzuje od stresu, napätia a prináša nám lásku, pokoj, relax a citlivé vnímanie. Každý z nás si občas zahmká melódiu alebo pustí pesničku, ktorá nás upokojí a povzbudí. Koľko krát vidíme mladých ľudí, či ľudí v rokoch zo sluchátkami v ušiach, ako sa usmievajú a v nestráženej chvíli si aj nahlas pospevujú hudbu, ktorá im hrá v ušiach a občas sa stane, že si aj zakrepčia.  Niektorí ľudia sa venujú písanie textov, iný zase skladaniu melódie. Pri skladaní využívajú rôzne hudobné nástroje: klavír, gitaru, husle, flautu...Keď sa spojí text a melódia vytvorí sa krásna pieseň, ktorá nás dokáže povzbudiť k neuveriteľným výkonom. Rovnako v nás prebúdza zmysel pre tvorivosť, umenie, estetickú krásu, jedinečnosť, originalitu, fantáziu, predstavivosť a zmysel života. Ľudia sa venujú aj hre na hudobný nástroj, spevu a v piesňach a tónoch vyjadrujú to, čo práve cítia. Je to súlad duše, myšlienok a nástroju, ktorý je ich súčasť.
Láska, radosť, šťastie a smútok to sú pocity, ktoré v piesňach vyjadrujeme. Ale hudba, to nie sú  iba piesne a tóny, sú to aj naše slová. Z nášho srdca vychádzajú slová, ktoré sa dokážu poskladať do krásnej piesne a tým sa vytvorí hudba. Hudbu počujeme dennodenne v rádiu, v televízií, reklamách a filmoch. Tým nás dostáva do pozície nielen poslucháča ale aj  priameho účastníka hudobnej scény, ktorá sa nám dostáva do povedomia a ovplyvňuje naše životy v pozitívnom slova zmysle. Hudba je liek a prostriedok na spájanie ľudí.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára