nedeľa 31. mája 2015

Túžba

Niekto múdry raz povedal: ,,Človek nemá po ničom veľmi túžiť, lebo niekedy to odplaší šťastie.“

Ale čo sú to vlastne túžby? Sú to priania, želania alebo sú to sny? Sny, každého z nás, ktoré nosí vo svojom vnútri a tajne dúfa, že sa raz splnia? Každí z nás po niečom túži a nie je toho málo. Niekto túži po ohromujúcom prepychu, veľkom bohatstve, dokonalej kariére....jednoducho bezproblémový vysnívaný život, ktorý sa splní málokomu.

Predstavte si taký život bez problémov? Pre niekoho je problémom zdravie, pre niekoho sú to peniaze alebo problémy v súkromnom živote. Aj tie najmenšie problémy, s ktorými sa stretávame skoro každý deň, sú problémy, ktoré sú súčasťou nášho života a nemôžeme sa im vyhnúť. Nikto! Slovo túžba vzbudzuje u každého inú myšlienku, iný pocit. Myšlienku na verné priateľstvo, pokoj...a lásku, medzi ktorou a nenávisťou je len malý krôčik. Aj keď cesta lásky je posiata veľkými nástrahami, každí z nás ju skúsi a nevzdá sa jej!

A pocit? Pocit túžiť po niečom, po niekom...pocit niečo dokázať, niekomu pomôcť vo chvíli, keď nás potrebuje.

Nie je, to len akési bezvýznamné slovo, záleží od každého z nás ako ho vníma. Veď koľko ľudí, toľko názorov a nežijeme na svete sami. Myslím si, že ak chceme svoje sny a túžby zrealizovať, nestačia len prázdne slová, ale je potrebné preto aj niečo spraviť. Netreba sa báť občas zariskovať, veď šťastie sa aj tak nedá odplašiť. A záleží to len na nás či nie?

Hovorí sa, ak po niečom túžis, aj vesmír sa spojí, len aby sa Ti to splnilo. Tak neprestávajme snívať a túžiť a splne si všetky sny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára