streda 6. mája 2015

Tak a je čas na môj Ďalší príspevok .

Aj v zápale práce si urobím na Vás čas. 

Dnes si dáme tému SKLAMANIE.

Každý z nás zažil aspoň raz v živote sklamanie. Či už sklamanie z očakávania, z práce, zo známych, rodiny, či z lásky. Prečo je tomu tak? Prečo sa ľudia sklamú?? Zamyslel sa už niekto nad tým, že to pramení vlastne v nás?? Nemáme prehnané nároky na ľudí, známych a ak nesplnia to, čo očakávame tak sme sklamaný?? Raz mi niekto na to povedal: „nečakaj od ľudí nič a nebudeš sklamaná, ak ti niečo dajú na vyše, je to bonus pre teba“. Najväčšie sklamanie je, ak si myslíme, že ľudia pre nás urobia to, čo mi pre nich a ešte viac.  Či je sklamanie sebe menšie, alebo veľké, bolí nás rovnako. No ak si z neho vezmeme ponaučenie, môžeme mnohému predísť.  Ušetríme si mnoho prebdených nocí, preplakaných dní a hlavne bolesti a bolestivých sĺz. Ten pocit keď Vám zviera žalúdok, tlačia sa slzy a srdce búši ako o život.  V hlave kolujú dookola rovnaké otázky: „ prečo ma sklamal, prečo“? Niekto si  z toho vezme ponaučenie, vie byť obozretnejší a v budúcnosti vie čeliť takýmto pocitom, no niekto bude dookola robiť rovnakú chybu. Darmo, človek je tvor nespokojný a vždy chce mať všetko, dokonalú krásu, pevné zdravie, mnoho peňazí, vynikajúcu prácu, úžasných ľudí okolo seba. No ak zistia, že toto môžu mať iba tvrdou drinou a odriekaním, sú zrazu sklamaný a obviňujú všetkých okolo. Ty môžeš za to , že som nespravila skúšku, lebo si mi vybrala školu, ty môžeš za to že ma nevzali ta a tam lebo si ma vodila za ručičku a podobne.  Obviníme toľko veľa ľudí, no nikdy nie seba. Najčastejším sklamaním je sklamanie v láske. Ale láska nikdy nesklame. Sklame len človek. Ten robí rozhodnutia, ten prestáva veriť, ten urobí niečo, čo sklame toho druhého.  Každý chce mať všetko bez snaženia a námahy, ak je problém vo vzťahu, pohodlný ľudia si povedia: „ načo sa budem trápiť pre jednu alebo jedného, veď na svete sú milióny ďalších, no práve pre toho druhého sme boli možno celý jeho svet, aj keď malý ale jeho. Ľudia prestali byť obozretný, prestali si Vážiť maličkosti na druhých, prestali sa snažiť ísť a napredovať, spohodlneli a stále sú v očakávaní, že niekto to urobí za nich. Každý chce mať vysoký plat, ale nikto sa nepričiní o to, aby sa snažil vyťažiť maximum zo svojej práce. Za veľa peňazí, chce málo muziky a keď to nejde, je sklamaný.  Potom keď sa obzrieš späť, tak možno  o dvadsať rokov, budeš viac sklamaný z vecí, ktoré si neurobil, než z tých, ktoré si urobil.
A tak na záver pár postrehov:
V láske sklamaný, životom bitý, priateľmi oklamaný, rodinou skrytý... od mala sa človek učí sám žiť, a tak vie, čo má čakať, život nenávidí, ale je mu vďačný, pretože ho mnohému naučil !!!
Každý z nás  očakáva všetko na svete a je sklamaný, keď nie všetko, je to najlepšie,  nečakajme nič a vždy budeme plný vďaky za rozličné blahá.

Krásny a úspešný deň

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára