streda 22. júla 2015

Návod na úspech

V živote nie je dôležité iba dostať, čo chceme, ale predovšetkým neprestať si vážiť to, čo už máme. Mnohí ľudia sa naučili, ako získať, čo chcú, a len čo to dosiahnu, prestanú mat z toho radosť. Stále sa im máli a ustavične ich trápi pocit, že k tomu všetkému im ešte niečo chýba. Nie sú spokojní so sebou, vzťahmi, svojím zdravím alebo prácou. Vždy sa nájde niečo, čo narúša pokoj ich duše.
Na druhej strane sú tí, ktorí sú spokojní so sebou, so svojou prácou aj s tým čo majú. Ibaže nevedia, ako získať viac. Život prijímajú s otvorenou náručou, no ich sny sa neplnia, hoci vynakladajú veľké úsilie, a čudujú sa, prečo ostatní majú viac.
Úspech spočíva v tom, že získate, čo chcete, ale pritom si neprestávate vážiť, čo už máte. Nezávisí od toho, kto ste, koľko máte majetku a čo všetko ste dosiahli. Meradlom úspechu je postoj k tomu, kto ste , čo ste urobili a čo máte. 
Úspech však nie je len spokojnosť so svojím životom. Niektorí ľudia sa musia naučiť ako získať viac, ďalší zasa nevedia, ako byt spokojnejší, a mnohí sa musia naučiť jedno aj druhé.
Najväčšou brzdou úspechu je nedostatok sebavedomia. Preto je nutné, aby sme už v detstve dávali dieťaťu najavo, že nám vyhovuje také, aké je. 
Na dosiahnutie úspechu je potrebný čas a energia. Okrem toho, na úspech sa treba naladiť. Úspešní ľudia sa nikdy netrápia vopred a nie sú pesimistickí, väčšinou veľmi milí, aj napriek tomu, že si svoj úspech museli vybojovať sami.                                   Sú schopní počúvať iných, správajú sa otvorene a sú pripravení uznať, že niečo nevedia, alebo sa pomýlili. 
V získaní úspechu zohráva dôležitú úlohu nadanie, inteligencia, strategické myslenie, motivácia iných a samozrejme aj šťastie. K dosiahnutiu úspechu treba podstúpiť riziko. Ten, kto sa už raz popálil a dokázal sa nad to povzniesť, odváži sa nabudúce riskovať aj viac.
Ten, kto sa naučil, že omyly sú na to, aby sme ich naprávali, nebude sa ich už báť.

A na záver :

 „ čím viac sa bojíme, že zlyháme, tým viac chýb narobíme, keby sme venovali toľko času veciam ktorých sa bojíme, veciam po ktorých túžime. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára