utorok 13. októbra 2015

Čo len sa stalo svetu, že z nás robí klamárov, podvodníkov a zbabelcov ... Tak prázdnych ... tu vnútri ... "Jeffers

   Rada by som vám sprostredkovala  krásny citát, ktorý určite stojí za to sa nad ním na chvíľu zamyslieť: 

,, Čo len sa stalo svetu, že z nás robí klamárov, podvodníkov a zbabelcov ... Tak prázdnych ... tu vnútri ... "

   Len ťažko dohliadnem tam, kde začali prvé vojny. Ľudia medzi sebou bojujú odjakživa a to za akéhokoľvek režimu v ktoromkoľvek štáte. Boli doby, kedy sme sa báli vyjadriť svoje myšlienky a povedať svoj názor.
 Chceli sme slobodu, ale niekto nám ju bral, klamal nám a snažil sa nás uviesť v nevedomí a alebo nás presvedčiť, že jeho idea alebo názor je pravda, hoci pre nás bol jednou veľkou lžou. Niekto nepodľahol, niekto áno a možno aj preto, že sme schopní niekedy urobiť čokoľvek, aby sme si udržali svoje miesto v spoločnosť.
   Na svete je len jediný tvor ktorý klame: človek. Zabíjame pre peniaze, pre lásku až nenávisti. Niekto mi kedysi povedal, že pravda vždy vyjde najavo, ale ja s tým nesúhlasím. Myslím si, že dnešný svet je sám príkladom toho, že je medzi nami toľko lží a tajomstiev, ktoré sa nikdy neodhalia.
 Dopúšťame sa hrozných činov a stávame sa potom sami sebe svojim nepriateľom. Neverím, že by niečie svedomie zostalo pokojné, ak by vedel, že urobil niečo, čo nie je správne. Snáď len fanatici, ľudia čo sú schopní za svoj názor zomrieť a spoločne s tým vziať život aj iným ľuďom.
   Potom sú tu tiež zlodeji našich citov a snov. 
A priznajme si, kde by bol dnešný svet keby sme nemali sny, neboli ctižiadostiví, ale zároveň nemali pokoru. Ľudia odpúšťajú  a ospravedlňujú sa pretože robia chyby. 
Človek nie je dokonalý, ale určite nie je taký omyl prírody. Drží nás nad vodou viera, že svet bude lepší, že ho môžeme posunúť ďalej, k niečomu lepšiemu, že my sami môžeme byť lepší. 
Mám už viac života za sebou, ale aj pred sebou  a hreje ma vedomie, že môžem urobiť niečo pre svet a pre lepší život ďalších generácií. Jednou sa snáď budem môcť obzrieť za seba a mať dobrý pocit, že som sa zbabelo nepostavila do ústrania, keď sa o niečom rozhodovalo, niekomu ubližovalo alebo prišiel historický okamih ľudských dejín.

   
Čo by som chcela povedať celému svetu? 

Nezostávajte ľahostajní k tomu čo je okolo vás a ak chcete pokojne spať, vezmite si so sebou do postele čisté svedomie.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára