sobota 19. marca 2016

Dvakrát meraj, raz rež.

S týmto príslovím sa už každý z nás iste stretol. Je to napr. nepozornosť alebo zlý odhad situácie či ľudí. Z vlastnej skúsenosti musím poznamenať, že nepozornosť je veľmi nepríjemná vec, ktorú si potom vyčítate. Avšak o nepozornosti rozprávať nechcem, to už si každý odôvodní sám.

Na škole sa učíte spoznávať ľudí, pretože len málokto má ten správny odhad. Stalo sa vám to už? Nie každý človek má správny odhad na ľudí, možno ten, čo sa nám zdá ako najlepší a najúprimnejší človek je niekto kto nám podkladá polená pod nohy a naopak ten, ktorý je krutý a zlý je vlastne naopak ako ochranár. 

Tak  isto mám na mysli, že si vás niekto omotá okolo prsta a potom použije napríklad vaše súkromné ​​informácie proti vám. Je to veľmi nepríjemné, pretože potom si vyčítate: "Prečo práve ja? Prečo ja som tak naivný človek, že sa hneď každému zverím?"  Prečo nevieme správne odhadnúť ľudí a slepo dôverujeme, alebo sme fakt taký naivný, že si myslíme, že ak konáme dobro, to dobro sa nám oplatí? Nie a hlavne v dnešnej dobe, kde je dobro trestané zlom a zlo  nosené a velebené na rukách. Nikomu to neprajem, ale je to súčasť života, vaša dôvera k ľuďom. Dávajte si pozor na to, čo, komu a kde poviete, pretože nikdy neviete, kedy vás aj tí najlepší ľudia môžu sklamať. Nie je moc dobré byť uzavretý sám do seba, ale taktiež byť až moc otvorený.

 Myslím, že zveriť sa je možné človeku, ktorému naozaj veríte alebo ktorý vás už podržal v situáciách, kedy vám bolo naozaj, ako sa hovorí, "pod psa". Takému človeku sa hovorí kamarát. Každý by mal mať kamarátov, ale ten naozajstný "friend forever" sa hľadá možno aj celý život. Ale v každom prípade by ste sa vo výbere toho dôverného človeka nemali unáhliť, pretože inak sa stávajú už spomínané nepríjemné výčitky.

A preto platí: Dvakrát meraj, raz rež.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára