streda 30. marca 2016

Šťastie a spokojnosť.

Čo človek potrebuje k šťastiu a spokojnosti? A čo to vôbec to šťastie a spokojnosť je? Dalo by sa povedať,  že snáď nejaké určité, alebo snáď aj neurčité pocity, s ktorými sa každý deň stretávame, ale napriek tomu každý k šťastiu a spokojnosti potrebuje niečo úplne iné.

Niekto si zakladá na prioritách hmotných, kedy by nemohol byť šťastný bez krásneho auta či by nemohol byť spokojný bez krásneho nového domu. Iný však považuje za šťastie fakt, že má vôbec kde bývať.

Podľa môjho názoru k šťastiu mnohokrát stačí oveľa menej, alebo že by to bolo viac? Šťastný môže byť človek zdravý, ktorého netrápi žiadna choroba ani bolesť. Za šťastie považujem aj to, že mám okolo seba ľudí, ktorí ma majú radi a na ktorých sa môžem kedykoľvek spoľahnúť, obrátiť sa k nim so svojimi problémami a starosťami a s ktorými sa môžem podeliť o svoju radosť a úspechy. Ku šťastiu a spokojnosti tiež prispieva práca, ktorá nás baví a ktorú neberieme iba ako každodennú rutinu.


Môžeme teda povedať, že ku šťastiu potrebujeme hlavne zdravie, lásku a v dnešnej dobe aj tie peniaze. Aj keď, k čomu by nám bolo auto, pekný veľký dom alebo milióny korún, keby sme sa nemali s kým o to šťastie podeliť?

„Najväčšie šťastie, ktoré ťa môže stretnúť, je to, že si nájdeš oddaného priateľa. Toto bohatstvo však môžeš uchrániť len tým, že si tento poklad ukryješ v srdci a budeš si ho vážiť viac ako vlastný život.“ Konfucius


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára