piatok 18. marca 2016

Malé a veľké pomery.

Chcela by som sa zamyslieť nad touto témou z hľadiska chudobných a bohatých ľudí. Väčšina ľudí si myslí, že bohatší ľudia to majú na svete jednoduchšia a závidia im. Ja toho názoru nie som. Áno, môžu mať všetko, čo si želajú, nemusia strádať. Majú síce krásny dom, auto, veľa potrebných aj nepotrebných vecí, ale ako to chodí v ich rodine?

Hovoríme si, že keď majú veľa peňazí, tak im nemôže nič chýbať. Ale ja si myslím, že bohatí ľudia väčšinou nemajú čas na svoju rodinu, sú zaneprázdnení, ich deti sú väčšinou samé, alebo s opatrovateľkami a rozmaznané,  no keď sú chorí, tak k tomu, aby boli viac s rodinou alebo boli zdraví im peniaze nepomôžu. Väčšina ľudí sú s nimi, lebo majú peniaze a hrajú sa na ich priateľov a pritom ich využívajú a zdierajú s peňazí.  Ak sa dostanú do depresií nikdy nemajú skutočných priateľov, ktorí pri nich stoja.

Naopak chudobní ľudia majú zo života radosť, teší sa z každej maličkosti, aj keď si nemôžu dovoliť všetko, čo by chceli. Ale v dnešnej dobe sú deti chudobných rodín veľmi nešťastné z toho, že nemôžu mať hračky, ktoré majú ich bohatšie kamaráti. Vyčítajú to svojim rodičom a to je veľká chyba. Nikto väčšinou nemôže za to, že nedokáže poskytnúť svojej rodine to, čo by si priali. Môžeme si povedať, budeme sa učiť, ale ani tak nemáme svoju budúcnosť zaistenú. V dnešnom pracovnom nedostatku je ťažké zohnať prácu aj ako vyštudovaný vysokoškolák. Poznám pár žien, ktoré robia upratovačky, aj keď majú vysokú školu, aby mali vôbec nejakú prácu.
Predtým to malo väčšiu nevýhodu byť chudobný. Deti sa nemohli kamarátiť s deťmi bohatých rodín. Nikto z chudobnej rodiny nemohol do vyššej spoločnosti. Áno, teraz sa tiež len tak nedostaneme medzi najbohatších a  na  ich VIP večierky, ale už to nie je také ponižovanie chudobných ako to bývalo predtým. Dnes ide o to, mať pekné vystupovanie a autoritu. A predovšetkým uznanie a rešpekt.

Myslím si, že ľudia by nemali rozlišovať, kto je ako bohatý, koľko má kto majetku, aké má auto a tak ďalej. Ľudia by mali pochopiť, že dnes nezáleží na pomeroch, ale na slušnom vystupovanie ľudí.
V dnešnom svete, keď aj s obyčajných ľudí sa stávajú úspešní podnikatelia, konatelia firiem či majitelia obrovských koncernov by predovšetkým nemali zabúdať na jedno: „ Nikdy nezabúdaj na toho, kto pri nás stál keď sme boli na úplnom dne.“

A na záver jeden citát:
„ Hore musíš ísť sám, dolu Ti vždy niekto pomôže!“



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára