utorok 22. marca 2016

Život je krásny a stojí za neho bojovať.

Čo pre vás znamená slovo život? Myslíte si niekedy, že život nemá cenu? Prečo to tak všetko je?

Veľakrát sa nám nedarí, sme mrzutí, naštvaní, ale myslím si, že toto k životu patrí. Predstavte si, že ste prišli o prácu, v rodine ste stratili milovanú osobu a nechce sa vám ďalej žiť. Zrazu máte pocit, že ste na svete úplne sami, nemáte sa ku komu privinúť a myslíte si, že je to váš koniec. Ale nezúfajte si, nič nekončí predčasne!

Príkladom toho je aj to, že ak sa zamilujete do osoby, ktorá po vás túži a po nejakej dobe dotyčný prehlási: JE KONIEC! Táto veta zrazí na kolená aj toho najtvrdšieho človeka. Vy vôbec netušíte, prečo sa to stalo, ste z toho na pokraji zrútenia, ale praví priatelia vám z toho pomôžu.  Alebo nečakaná strata niekoho blízkeho. Toto srdce prijíma dosť bolestivo a už naozaj strácate chuť žiť. Vždy keď nám život zasadí ranu, vždy je to taká, ktorú unesieme. Nezmierime sa ale dokážeme sa s tou bolesťou naučiť žiť. Potom sú predsa len sú tu opäť priatelia, ktorí vám radi pomôžu. 


Preto si vždy uvedomte, že môže byť ešte horšie, než je teraz, a nepokúšajte sa o zbytočné sebaubližovanie, podávanie sa problémom. Spomeňte si, že ste prežili aj krásne chvíle a hneď vám nebude život pripadať tak čierny a budete mať chuť ďalej žiť a bojovať za to, čo vám právom patrí. 

Nech je život akokoľvek ťažký, určite stojí za neho bojovať!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára