pondelok 28. marca 2016

Šťastie.

Šťastie je naozaj dôležitá vec na tomto skazenom svete.
Hovorí sa, že s úsmevom ide všetko lepšie, ale naozaj to tak je? Naozaj je táto veta pravdivá? Možno že na tom niečo pravdivé a reálneho aj bude, ale ako to urobiť, aby každý deň bol ako z marcipánu?

Denne sa človek stretáva s rôznymi prekážkami, ktoré pre neho pripravil život. Ale tak to je a bohužiaľ s tým musíme žiť a pretrpieť to. Každý deň človek rieši veľa problémov, menších či väčších, ale sú to problémy, nad ktoré sa musí človek zastaviť a pokúsiť sa ich nejako vyriešiť. Keď sa mu to všetko podarí, nastáva tá chvíľa konečne si poriadne oddýchnuť a trošku sa na ten svet pousmiať. Ale nič netrvá večne a všetko nastáva znova a opakuje sa, ako predtým. Vždy každý problém má svoje kladné aj záporné stránky a niekedy je to tak aj lepšie.

Samozrejme, keď je človek šťastný, vyzerá oveľa lepšie ako niekto zamračený a trápiaci sa. Je predsa krásne, akonáhle niekto vykúzli úsmev. Každý deň nás stretne veľa veselých tvárí a my si to ani nevšimneme a hlavne si toho vôbec nevážime. Za každý úsmev, ktorý nám niekto daruje, by sme mali poďakovať. Pretože bez kúsku šťastia a veselej nálady by nebol život životom. Život sa tiež nezaobíde bez nejakého toho sklamania a smútku. Každý si tým prejde a za nejaký čas si na to ani nespomenieme. Pretože život ide ďalej. Nikto si to šťastie odváži. Predstavme si, že idete po ulici a stretávate len zamračené a zamyslené tváre. Čo by sme potom dali za jeden obyčajný úsmev?

Teraz v tomto dnešnom uponáhľanom živote sa nikto nepozastaví a nevšimne si, čo všetko pekného stretol alebo prežil. Všetci stále niekam ponáhľajú, nemajú čas na svojich blízkych a myslia len na seba. Potom sú na svoje problémy sami a nevedia, čo majú robiť. Preto z toho vznikajú rôzne depresie, zlé nálady a na svojej tvári nevykúzlia úsmev, bez toho, aby o to moc stáli. Ale kto sa na to má stále pozerať !? Ono bez problémov by sme si vôbec tej radosti ani trochu nevážili.

Hovorí sa tiež, že smiech predlžuje život. Ani sa nečudujem, pretože radosť je veľmi dôležitou súčasťou nášho života. Áno, sú medzi nami ľudia, ktorí majú smiechu na rozdávanie, ale sú aj takí, čo si svoju radosť a smiech šetria na vhodný okamih, lebo sa im ho moc nedostáva. A stále čakajú ... A od toho sú tu práve tí, čo majú stále dobrú náladu a toto sa ľahko prenesie na smutného človeka. Síce len málo, ale aj to niekedy stačí.


Preto by som chcela mať okolo seba čo najviac radosti a čo najmenej smútku. Síce je veľmi dôležité byť v dobrej nálade a usmievať sa, avšak oveľa dôležitejšie je mať okolo seba tie usmievavé tváre a vedieť, že moji najbližší sú šťastní. Myslím, že ich radosť je to najkrajšie na svete.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára