pondelok 21. marca 2016

Máme budúcnosť?


Budúcnosť je veľmi rozsiahla a diskutabilná téma, ktorá pre niekoho môže predstavovať obavy a strach. Sú tu ale aj takí, ktorí v budúcnosti vidia silu, zmeny a novej cesty. Ale naozaj si títo ľudia myslia, že budúcnosť nesie priaznivé časy? Alebo sa len nechcú zmieriť s realitou, ktorá nastane?
Budúcnosť možno rozdeliť do dvoch pomyselných balíčkov. Jeden z nich obsahuje situácie, ktoré nastanú, a ktorým sa nedá vyhnúť, zmeniť ich alebo oddialiť. Potom tu sú ale aj také, ktoré je možné prispôsobiť k obrazu svojmu, a to napríklad tým, aký žijeme život.

Ak sa zamyslím  nad týmto obdobím, ktoré nasleduje prítomnosť a najviac sa vzďaľuje od minulosti, mám v sebe veľmi rôznorodé pocity. Myslím, že sa zhodneme na tom, že nikto nedokáže s presnosťou určiť, čo nás čaká. Niektorí by chceli vidieť do budúcnosti, a preto vyhľadávajú veštice či veštca vo viere, že sa z čítania z dlaní, krištáľových gulí a kariet dozvedia to, čo chcú. Podľa môjho názoru sú to len triky, ktoré majú prinútiť ľudí, aby zaplatili niekedy dosť nemalé čiastky. Zatiaľ sa im to darí a tak takzvaný "biznis budúcnosti" ide na plné obrátky.

Predstavujem si, že to neznáme pred nami je uchované pod pomyselným krytom, ktorý si každý za svojho života stavia sám. To všetko na základe zdravého rozumu, tolerantnosti a dobrého správania. Stačí raz zísť z cesty, len nepatrné pošmyknutie a odnášame si nechcené následky do ďalších rokov života. A to bohužiaľ bez možnosti nápravy. Chcem tým naznačiť, že v dnešnej spoločnosti sa kladie dôraz aj na sebe menšie chyby, ktoré človek urobí, a považujú sa za niečo neprípustného. Mali by sme preto spojiť sily a činy do jednej neporaziteľné päste a vrhnúť sa do boja s nespravodlivosťou aj zo strany politiky a vonkajšieho prostredia.


Na záver by som chcela povedať, že je potrebné, aby populácia odbočila z vopred nalinajkovaného notového zápisu vážnej hudby smerom k životu s nádychom oslavnej piesne. Teda aby sme skoncovali s nekonečným riešením nedôležitých vecí a začali sa sústreďovať na tie dobré, ktoré nás obklopujú. Pretože za pár rokov môže byť všetkému inak.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára